20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kuzey Kore, ABD'nin geniş çaplı yaptırım hazırlığını 'savaş hamlesi' olarak değerlendirdi

ABD ve Kuzey Kore arasındaki gerilimin sakinleştiği bir dönemde ABD Başkanı Donald Trump, Pyongyang yönetimine karşı geniş çaplı yaptırımlar için hazırlıkta olduğunu açıklamıştı.

star.com.tr25 Şubat 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kuzey Kore, ABD'nin geniş çaplı yaptırım hazırlığını 'savaş hamlesi' olarak değerlendirdi
Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ABD'nin Pyongyang yönetimine yönelik yaptırım hamlelerinin "savaş hamlesi" olarak değerlendirildiği belirtildi.
 
Kuzey ve Güney Kore yönetimlerinin gerilimi azaltmak için olimpiyatlara beraber katıldığını ve ilişkilerin iyileştirilmeye başlandığı ifade edilirken ABD'nin bu ilişkileri baltalamaya çalıştığı söylendi.
 
GÜNEY KORE: PYONGYANG, ABD İLE GÖRÜŞMEYE İSTEKLİ
 
Güney Kore Kış Olimpiyatları'nın kapanış töreni öncesi bugün Kuzey Koreli geneeral Kim Yong-chol Güney Kore'ye gelerek Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile görüştü.
 
Güney Kore tarafından yapılan açıklamada Kuzey Kore'nin ziyareti memnuniyetle karşılanırken, Pyongyang yönetiminin ABD ile görüşmeye istekli olduğu iddia edildi.
 
Pyongyang tarafından henüz bir açıklama yapılmasa da daha önceleri yapılan açıklamalarda ön koşul olmaksızın ABD ile görüşebileceklerini açıklamışlardı.
 
ABD Başkanı Trump'ın kızı Ivanka'nın da katıldığı kapanış töreninde ABD'li yetkililer Kuzey Kore'li delegasyonun toplantısında bulunmayı reddetti.