19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Almanya'da Neo-Naziler sokağa döküldü: Alman halkına karşı yapılan ırk savaşına karşı kendimizi savunmalıyız

Almanya'nın Köthen kentinde 22 yaşında bir Alman gencin Afgan sığınmacılarla kavga ettikten sonra hayatını kaybetmesi sonucu, aşırı sağcılar tarafından ırkçı sloganların atıldığı protesto gösterisi düzenlendi.

star.com.tr11 Eylül 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Almanya'da Neo-Naziler sokağa döküldü: Alman halkına karşı yapılan ırk savaşına karşı kendimizi savunmalıyız
Almanya'nın Saksonya-Anhalt eyaletindeki Köthen kentinde haftasonu 22 yaşında bir Alman gencin, iki Afgan sığınmacı ile kavga ettikten sonra hayatını kaybetmesi aşırı sağcı Neo-Nazileri sokağa döktü.

 
Sosyal medya aracılığıyla kısa sürede organize olan ve Nazi sloganlarının atıldığı Pazar günkü protesto gösterilerine radikal eğilimleri ile tanınan 400-500 kişinin de olduğu 2500 kişi katıldı.

 

 
The Independent’da yer alan habere göre, İslam ve göçmen karşıtı PEGİDA'nın kolu Thügida lideri David Köckert protesto gösterilerinde bir konuşma yaptı. Direniş çağrısı yapan Köckert, gencin ölümünü “Alman halkına karşı başlatılan ırk savaşı” olarak niteledi.
 
Sosyal medyada yer alan görüntülere göre Köckert şu ifadeleri kullanıyor: “Kendimizi savunmalıyız. Meleyen koyun olmayı mı sürdürmek istiyorsunuz yoksa bir kurt olup onları parçalara ayırmak mı istiyorsunuz?” 
 
Sosyal medyada paylaşılan protesto görüntülerinde aşırı sağcıların 'Nasyonal Sosyalizm, şimdi, şimdi' sloganları attığı görüldü.
 
"Gencin ölümü kavga ile bağlantılı değil"
 
DW Türkçe’nin Alman haber ajansı dpa'dan aktardığı bilgiye göre, cumartesiyi pazara bağlayan gece yanlarında bir kadın olan Afganistan vatandaşı üç erkek kendi aralarında tartışmaya başladı. İki Alman vatandaşı gruba yaklaştı ve çıkan arbedede 22 yaşındaki bir Alman vatandaşı hayatını kaybetti. Yerel medya ve savcılar ise Alman gencin kavgada aldığı darbelerden değil, akut kalp yetersizliğinden dolayı hayatını kaybettiğini söylüyor.