20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Almanya'daki skandal gösteriye rağmen... AB'den şaşırtan 'PKK' açıklaması

Avrupa Birliği (AB), PKK’nın Almanya’da hafta sonu düzenlediği gösteriye rağmen terör örgütleri listesine alınmasına ilişkin kararın uygulanmakta olduğunu ileri sürdü.

AA20 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Almanya'daki skandal gösteriye rağmen... AB'den şaşırtan 'PKK' açıklaması

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, günlük basın toplantısında, terör örgütü PKK yandaşlarının Almanya’da düzenlediği gösteriye ilişkin açıklama yaptı.

AA muhabirinin, "Türk bakanlara izin vermeyen Alman hükümet ve yerel yetkililerin terör örgütü üyelerinin etkinlik düzenlemesine izin vermesini AB olarak nasıl görüyorsunuz?" sorusu üzerine Kocijancic, kararın üye ülkelerin yetki alanına girdiğine ilişkin geçen haftaki açıklamalarına atıfta bulundu.

PKK’nın hem AB kurumları hem de 28 üye ülke tarafından terör örgütleri listesine alındığını anımsatan Kocijancic, "Bu karar uygulanmakta. Türk yetkilileri de hem AB kurumlarının hem de üye devletlerin bu konuda yaptıklarına ilişkin olarak bilgilendiriyoruz. Bu bir zorunluluk olmayı sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

- Avrupa'daki PKK varlığı

PKK, 2002'den beri AB'nin terör örgütleri listesinde yer alsa da Almanya, Avusturya, Belçika, Fransa ve Yunanistan gibi AB ülkelerinde faaliyetlerine devam ediyor. PKK liderleri ve yandaşları zaman zaman Avrupa Parlamentosunda toplantılara katılıyor. Bazı PKK liderlerinin yaşadığı Belçika'da terör örgütüne ait TV kanalları da yayınlarını halen sürdürüyor. PKK, Avrupa'da kendisine önemli gelir sağlayan finansal faaliyetlerde de bulunuyor.