18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Amerikan basınında bir ilk

Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA AMCHAM), FETÖ’ye karşı global yatırımcıları Türkiye’nin güçlü demokrasisine yatırım yapmaya davet etti.

20 Eylül 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Amerikan basınında bir ilk
Kurulduğu 1987 yılından bu yana, ABD Ticaret Odası’nın Türkiye resmi temsilcisi olarak faaliyetlerini yürüten, onursal başkanlığını Zeynel Abidin Erdem'in yaptığı Türk-Amerikan İşadamları Derneği (TABA AMCHAM), misyonunu bu kez 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Türkiye ekonomisine güven ve yatırım çağrısı yaparak yineledi. Amerikan basınında darbe girişiminin sorumlularını açıkça dile getiriyor olmakla da bir ilk niteliği taşıyan çağrı, ABD’nin en çok okunan gazetelerinden New York Times başta olmak üzere çeşitli İngilizce gazete ve yayınlarda tam sayfa reklamlarla yayınlandı. Derneğin bu çağrıyı yayınlama zamanlaması ise manidar oldu. 20-26 Eylül 2016 tarihlerinde 71. Birleşmiş Milletler Genel Kurul’una katılmak üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan da dahil olmak üzere pek çok dünya liderlerinin New York’ta bulunduğu tarihlerde, TABA AMCHAM global yatırımcıları Türkiye’nin demokrasi zaferine katılmaya ve Türk halkının yanında yer almaya davet etti.
 
Demokrasiye ve milli iradeye darbe girişiminde bulunan ve kendi halkına ihanet edenlerin 15 Temmuz gecesi yaptıklarına değinen TABA AMCHAM, Fethullahçı Terör Örgütü’nün hain saldırısına karşı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine Türk halkının sadece kendi demokrasisi için değil, tüm dünya istikbal, özgürlük ve demokrasi değerleri için gösterdiği kahramanlığı yazdı.
 
“Güçlü hükümet, dayanıklı ekonomi ve partiler arası sağlanan mutabakat sayesinde bu girişimin günlük hayat üzerindeki etkisi oldukça kısa sürdü,” ifadelerine yer verilen metinde, Türkiye ekonomisi ve siyaseti her zamankinden daha istikrarlı ve daha güçlü duruşuyla yatırımcılar için güvenli bir liman oluşturmaya devam ediyor denildi.
 
Avrupa, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’daki 1,6 milyar insan için etkili bir köprü oluşturan Türkiye, bugün dinamik iç pazarı, iş dostu ortamı, güçlü ekonomisi, genç nüfusu, güçlü mali ve enerji altyapısı ile istikrara, yatırımlara ve büyümeye odaklanmış durumda. TABA AMCHAM, ABD’li işadamları için bu potansiyeli hatırlatarak küresel yatırımcıları Türkiye’nin demokratik zaferine ortak olmaya ve Türk halkının yanında yer almaya davet ederek şunları ekledi: “Gelin ve Türk iş dünyasının bölgede yeniden bir ekonomik güç merkezi ve büyümeye motor oluşturma taahhütüne katılın.