20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Beluç Örgütü Pakistan’da işçilere saldırdı

Pakistan’ın batısındaki Belucistan eyaletinde bu sabah bir inşaatta çalışan işçilerin kaldığı çadırlara düzenlenen ve 20 işçinin ölümüne sebep olan silahlı saldırıyı Beluç Kurtuluş Ordusu (BLA) adlı terör örgütü üstlendi.

12 Nisan 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Beluç Örgütü Pakistan’da işçilere saldırdı

BLA sözcüsü Gehram Beluç, yaptığı yazılı açıklamada, Turbat bölgesinde “Pakistan ordusuna ait inşaat şirketinde” çalışan işçilerinin kendi örgüt üyeleri tarafından öldürüldüğünü belirtti. Beluç, “Pakistan ordusu, Çin ile birlikte bizim topraklarımızdan geçen ‘Pakistan-Çin ekonomik koridoru’ adında Çin’in batısından Gwadar limanına kadar  uzanan bir yol inşa ediyor. Bu projeyi Beluç halkını sömürge altına almak için  yapıyorlar. Diğer eyaletlerden gençler buraya inşaat için gelmesinler. Burada  canlarınızı feda etmeyin” ifadesini kullandı.

Belucistan kınadı

Belucistan eyaleti İçişleri Bakanı Sarfaraz Bugti ise 20 kişinin öldürüldüğü saldırıyı kınadı ve bunu yapan terör örgütlerinin Hindistan istihbaratı tarafından desteklendiğini ileri sürdü. Eyaletteki Beluç ayrılıkçı gruplar, bağımsız bir Belucistan devleti  kurmak amacıyla saldırılar düzenliyor.