25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Boks efsanesinin oğluna İslamofobik saldırı

ABD’li efsanevi boksör Muhammed Ali’nin oğlu Muhammed Ali Jr.,Miami’deki Fort Lauderdale Havalimanı’nda gözaltına alındı. Ali’nin 2 saat dini inancı hakkında sorgulandığı ortaya çıktı.

26 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Boks efsanesinin oğluna İslamofobik saldırı

Muhammed Ali’nin oğlu Muhammed Ali Jr.’ın Jamaika’dan annesi ile dönerken 7 Şubat’ta Miami Fort Lauderdale Havalimanı’nda gözaltına alındığını açıkland

Gümrük memurunun sorularına cevap veren annesi Khalilah Camacho-Ali, eşiyle çekilmiş bir fotoğrafı da gösterip gümrükten geçti. 

DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

Ancak aynı gümrük memuru, Amerikan vatandaşı olan ve hiçbir suç kaydı olmadığı belirtilen ünlü boksörün oğluna iki kez “Müslüman mısın” diye soru sordu. Gişede yarım saat bekletilen Muhammed Ali’nin oğluna daha sonra küçük bir odaya götürüldü. Burada da başka bir memurun “Adını nereden aldın” ve “Müslüman mısın” gibi sorularına muhatap olan Muhammed Ali Jr.’ın dini inancı ile sorgulandı. Efsanevi boksörün oğlu 2 saatlik sorgunun ardından ülkesine girişine izin verildi. Gümrük yetkilileri ise yolcu mahremiyetini gerekçe göstererek konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Müslüman olduğu için ayrımcılığa maruz kaldığını söyleyen Muhammed Ali Jr.’ın olayla ilgili mahkemeye gideceği belirtiliyor.