25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

ABD ile 8 adet F-16V satın alma müzakeresi başlatıldı

Bulgaristan Parlamentosu, hükûmetin 1,05 milyar dolar tutarındaki bir anlaşma ile sekiz yeni F-16V savaş uçağı alımıyla ilgili olarak ABD ile müzakerelere başlama planını onayladı.

TM Dijital Haber Merkezi16 Ocak 2019 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
ABD ile 8 adet F-16V satın alma müzakeresi başlatıldı
Bulgaristan Parlamentosu, 1,05 milyar dolar tutarındaki bir anlaşma ile sekiz yeni F-16V savaş uçağı alımı konusunda ABD ile müzakerelere başlanmasına onay verdi.
 
Bulgaristan Savunma Bakanlığından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "ABD Büyükelçiliği, Bulgaristan Ulusal Meclisi tarafından bugün Lockheed Martin'den yeni F-16 Blok 70 (F-16V) uçağı almak için müzakereleri başlatma kararını memnuniyetle karşıladı." açıklamasında bulundu.
 
Yeni jetler, Bulgaristan'ın yaşlanan Rus MiG-29 savaş uçağının yerini alacak.
 
Bulgaristan Parlamentosu'nda yapılan oylamada, yaklaşık 130 milletvekili Başbakan Boyko Borisov hükûmetinin F-16V alım planı lehine oy verirken 84 milletvekili ise ihale kurallarını ihlal etmekle suçladı.
 
Savunma Bakanı Krasimir Karakachanov, “ABD’nin teklifi bütçeyi 300 milyon levla (174 milyon dolar) aşıyor. Müzakereler dört ay sürebilir, ilk toplantının gelecek ay Brüksel'de yapılması bekleniyor. Fiyat müzakereleri ve olası anlaşmadan sonra açıklığa kavuşturmamız gereken birçok konu var; teslimat tarihleri, servis, yedek parça teslimatı gibi.” açıklamasında bulundu.