25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

'Çirkinim' deyip 3 kez intihara kalkıştı

Dünyalar güzeli 20 yaşındaki Alanah Bagwell isimli genç kız Beden Dismorfik Bozukluğu nedeniyle kendisini çirkin buluyor. Ve bu nedenle de 3 kez intihara kalkıştı. Böyle düşünmesinin nedeni ise bir hastalık türü...

29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
20 yaşındaki Alanah Bagwell isimli genç kıza Beden Dismorfik Bozukluğu teşhisi konuldu. Dünyalar güzeli genç kadın kendisinin 'çirkin' olduğunu düşündüğü için 3 kez intihar teşebbüsünde bulundu.
 
ÜNİVERSİTEDE PSİKOLOJİ OKUYOR
 
20 yaşındaki Alanah Bagwell 'çok çirkin olduğuna' inanarak 3 kere intihar girişiminde bulundu. Beden Dismofik Bozukuğu teşhisi konulan genç kadın, hastalığıyla ilgili farkındalık yaratmak için şimdi kamera karşısına geçiyor. Alanah, kendisi gibi rahatsızlığı olanlara yardımcı olabilmek için üniversitede psikoloji okuyor.
 
AYNALARDAN KAÇIYORLAR
 
Nolm.us sitesinden Cansu Yalçın'ın İngiliz yayın organlarından aktardığı haber şöyle: Alanah Bagwell 20 yaşında genç bir kadın. 14 yaşından beri 'çok çirkin olduğuna' inanarak yaşıyor. Bu yüzden aylarca odasından çıkmadığı, üç kez kendini öldürmeye kalkıştığı olmuş. Psikolojinin "Beden Dismorfik Bozukluğu" olarak tanımladığı bu ruh hali kulağa "aşırı" geliyor olabilir. Fakat onun hikayesi "dış görünüşe takıntılı" hale gelmiş hayatlarımıza dair bir şeyler söylüyor.
 
Body Dysmorphic Disorder (BDD), yani Beden Dismorfik Bozukluğu kişinin bedeninde var olduğunu düşündüğü hayali bir kusur ve çirkinliğe inanması, bu kusurla sürekli olarak uğraşması anlamına geliyor. Hastalık, ufacık bir "kusur"un aşırı derecede abartılması olarak da kendini gösteriyor. Bu rahatsızlıktan muzdarip kişiler, insanların onların görünüşlerine dair yaptığı olumlu yorumlara inanmıyor. Kendi yansımalarını gördükleri, ayna benzeri yüzeylerden kaçıyorlar. Hatta çoğu hasta yavaş yavaş kendini eve kapatıyor.