23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Cübeyr: İran terörizmin başıdır

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Almanya'nın 'Der Spiegel' haftalık dergisine verdiği röportajda, Trump ve kabinesinin politikalarını desteklediğini belirterek İran'ın terörizmin en büyük destekçisi olmakla suçladı.

20 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cübeyr: İran terörizmin başıdır
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr Almanya'nın "Der Spiegel" haftalık dergisine verdiği röportajda Trump hakkında, "Benim bu konuda bir korkum yok. Biz bu konuda çok iyimseriz ve ABD ile eskisinden daha fazla iş birliği içerisinde olmayı bekliyoruz" dedi.
 
"Trump, akılsızca işler yapan ve sadece kurgulayan biri değil" diyen Cübeyr, "ABD'nin yeni başkanının kendisi İran'ı daha güçlü bir şekilde kontrol edeceğini ortaya koymuştur" ifadelerine yer verdi.
 
TRUMP'IN GÖÇMEN YASAĞI İSLAM'A KARŞI DEĞİL
 
Arabistan Dışişleri Bakanı röportajının devamında Trump’ın çoğunluğu Müslüman olan yedi ülke vatandaşının Amerika’ya girişini yasaklayan kararını destekleyerek, ‘Arabistan, Washington’un Amerika’yı güvenli kılmak adına bu ülkeye girenleri kontrol etmek istemesi konusunda aldığı kararlara saygı duymaktadır’ dedi.
 
Adil El-Cübeyr Trump’ın aldığı bu kararın Müslümanlara karşı olmadığını iddia ederek şu ifadelerde bulundu: ‘ İslam barışçıl bir dindir ve İslam’a karşı genel bir kınama yapılmamalıdır" dedi.
 
İRAN TERÖRİZMİN BAŞI
 
el-Cübeyr konuşmasının başka bir bölümünde İran'ın terörizmin en büyük destekçisi olduğunu belirterek, ABD'nin İran'ı daha fazla kontrol etmek için aldığı kararların anlaşılabilir olduğunu ifade etti.