19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Umre ziyareti - Umre nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de önce Umre tavafını yaptı, daha sonra ise Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa'yını gerçekleştirdi. Suudi güvenlik güçleri ise geniş önlemler aldı. Umre, hac zamanı olan beş günden başka, senenin her günü, ihram ile yapılan, tavaf ve sa’y yapmak ve saç kazımak veya kesmektir.

18 Şubat 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Suudi Arabistan'a iki günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Riyad'dan ayrılarak Cidde'ye geçti. Kabe'yi ziyaret ederek umre yapan Erdoğan'ın bugün Medine'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Kral Selman'ın emriyle Kabe'nin kapıları Cumhurbaşkanı Erdoğan için açıldı. Erdoğan, Medine'de Hazreti Muhammed'in kabrinin de bulunduğu Mescid-i Nebevi'yi ziyaretinin ardından Cidde Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı'na özel uçak "TUR" ile geldi. Umre ibadeti için karayoluyla Mekke'ye geçen Erdoğan, gece saatlerinde Mescid-i Haram'ı ziyaret etti. 
 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN UMRE ZİYARETİNDEN KARELER İÇİN TIKLAYIN...

 
MERVE VE SAFA TEPELERİ ARASINDA UMRE
 
Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de önce umre tavafını yaptı, daha sonra ise Merve ve Safa tepeleri arasında umre sa'yını gerçekleştirdi.
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan da umre yaptı. Umre ziyaretini tamamlayan Erdoğan, daha sonra Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti.

 

UMRE NEDİR NASIL YAPILIR?
Umre, hac zamanı olan beş günden başka, senenin her günü, ihram ile yapılan, tavaf ve sa’y yapmak ve saç kazımak veya kesmektir. Umrenin farzı ikidir. İhram ve tavaf. İhram umrenin şartı, tavaf ise rüknüdür. Sa’y ve tıraş olmak ise vaciptir.
 
Umre, ömürde bir defa, Hanefi ve Maliki’de sünnet, Şafii ve Hanbeli’de farzdır.
 
İhrama girme yerleri:
 
Mekke’ye mikât sınırları dışındaki yerlerden gelenler yolları üzerindeki mikâtlardan birinde ihrama girerler. Mekke’de bulunulduğu esnada umre yapmak istenirse, Mekkeliler gibi, Harem Bölgesi dışına çıkılarak ihrama girilir. 
 
UMRE NASIL YAPILIR?
1- Mikât sınırlarının birinde ihrama girilir ve niyet edilir.
 
2- Telbiye, tekbir, tehlil salevat-ı şerife okunarak Harem-i şerife girilir. Niyet edilip umre tavafı yapılır. 
Tavaf esnasında iztibâ ve ilk üç şavtta remel de yapılır.
 
3- Tavaf namazından sonra Mes’aya gidilerek umrenin sa’yi yapılır.
 
4- Tıraş olunup ihramdan çıkılır. Böylece umre tamamlanmış olur.
Umrede Arafat, Minâ, Müzdelife’deki menâsik, kudum ve veda tavafı yoktur.