20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Kolombiya'da düşen uçaktaki futbol takımının son görüntüleri

Kolombiya'dan korkunç haber... Brezilya Serie A ligi ekiplerinden Chapecoense'yi, Kolombiya'daki Güney Amerika kupası finaline götüren uçak düştü. Uçaktaki 81 kişiden 76'sı hayatını kaybetti. Kazadan futbol takımından sadece 3 sporcu sağ olarak kurtuldu. Uçağın enkaz görüntüleri de ortaya çıktı. Uçağın ciddi şekilde parçalandığı görülüyor.

29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:

Uluslararası ajansların son dakika gelişmesi olarak duyurduğu habere göre, Bolivya'dan kalkan ve Kolombiya'nın Medellin kenti yakınlarında dağlık bölgeye düşen uçakta, 40 kişillik Chapecoense kafilesi de bulunuyordu.Medellin Uluslararası Havalimanı'na inmesi planlanan İngiliz yapımı BAe 146 tipi uçak, 72 yolcu ve dokuz mürettebat taşıyordu.

Kolombiya polisinin Reuters'a verdiği bilgiye göre, uçaktaki 76 kişi hayatını kaybetti, beş kişi kurtuldu.

 

 Chapecoense, Avrupa Ligi'ne denk olan Güney Amerika kupasının final karşılaşmalarının ilk ayağında yarın Atletico Nacional ekibi ile karşılaşmak için seyahat ediyordu. Bölge polis şefi Jose Gerardo Acevedo, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Altı kişi sağ kurtarıldı fakat maalesef bir tanesi hayatını kaybetti. Maalesef uçaktaki geri kalanlar hayatlarını kaybetti. Trajik rakam 76" dedi.

 

Kurtulan futbolcular arasında 27 yaşındaki sol bek Alan Ruschel de bulunuyor. Yerel basın, Ruschel'in ambulansla hastaneye ulaştırıldığını bildirdi. Brezilya basını, kurtulan diğer iki ismin ise kaleciler Danilo ve Jakson Follmann olduğunu duyurdu. 
 
 
Uçakta yan yana oturan Ruschel ve Danilo'nun kalkıştan dakikalar önce bir video çekerek, Snapchat’te paylaştığı ortaya çıktı. Ancak Danilo yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.