20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Erbil-Kerkük hattında Peşmerge’den teyakkuz

Kerkük operasyonunun ardından Erbil sınırında konuşlanan Barzani’nin Peşmergeleri, iki kenti birbirine bağlayan karayolunu savunma amaçlı kazdıkları hendeklerle trafiğe kapattı. BM’ye ait 6 araçlık konvoy da Altunköprü’de yer alan temas hattında incelemelerde bulunmak için bölgeye intikal etti.

20 Ekim 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Erbil-Kerkük hattında  Peşmerge’den teyakkuz

Irak güvenlik güçlerinin Kerkük’e gerçekleştirdiği operasyonun ardından Erbil-Kerkük sınırında konuşlanan Barzani’nin KDP’li Peşmergeleri, iki kenti birbirine bağlayan karayolunu trafiğe kapattı ve yük tırlarının bölgeye girmesini geçici olarak durdurdu. Peşmerge ve Irak güvenlik güçleri arasındaki temas hattı Altınköprü’de İran muhalifi Kürdistan Özgürlük Partisi’ne (PAK) bağlı yaklaşık 100 İranlı Peşmerge kazılan hendeklerin arkasında; en ön safta yer aldı. BM’ye ait 6 araçlık konvoy da Altınköprü’de yer alan temas hattında incelemelerde bulunmak için bölgeye intikal etti. 

RESUL’A TUTUKLAMA

Irak yargısı da, merkezi yönetime bağlı birliklere yönelik “işgal güçleri” ifadesini kullandığı gerekçesiyle Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkan Yardımcısı Kosret Resul hakkında tutuklama kararı çıkardı.

Öte yandan IKBY Bakanlar Kurulu, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin Erbil ile Bağdat arasında yaşanan sorunların çözümü için yaptığı diyalog çağrısını kabul ettiklerini açıkladı. Neçirvan Barzani başkanlığında toplanan Bakanlar, toplantı ardından yaptıkları yazılı açıklamada ayrıca, “Uluslararası toplulukların, Erbil ile Bağdat arasında yapılacak diyaloglarda iki tarafa da yardım etmesini istiyoruz” ifadesi kullanıldı.