16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Azerbaycan´da

Azerbaycan Cumhuriyeti'ne resmi ziyarette bulunan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar, Azerbaycan Cumhurbaşkan İlham Aliyev tarafından resmi törenle karşılandı.

DHA24 Ekim 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Hırvatistan Cumhurbaşkanı Azerbaycan´da
Her iki ülkenin bayraklarının dalgalandığı karşılama meydanında Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar onuruna şeref kıtası hazır bulundu. Her iki ülkenin milli marşları seslendi. Askeri kıtanın önünden geçen Grabar, Azerbaycan askerini selamladı. Azerbaycan devlet ve hükümet temsilcileri Grabar'a, Hırvatistan temsilci heyetinin üyeleri Cumhurbaşkanı Aliyev'e takdim edildi. Resmi törenin ardından heyetler arası ve ikili görüşmeler gerçekleştirildi.
 
Azerbaycan ve Hırvatistan Cumhurbaşkanları Baş Başa Görüştü
 
Resmi karşılama töreninden sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar ile baş başa görüştü.
 
Görüşmede Hırvatistan Cumhurbaşkanı Azerbaycan'a ziyaretinin önemi vurgulandı. Aliyev, Bu yılın başında Londra'da yapılan "Suriye'ye ve bölgeye destek" toplantısı kapsamında Cumhurbaşkanı Kolin Grabar ile görüşünü ve Hırvatistan'a seferlerini hatırlattı, ülkelerimiz arasında tüm alanlarda ilişkilerin yüksek düzeyde olduğunu söyledi.
 
Azerbaycan'ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti bildiren Hırvatistan Cumhurbaşkanı ziyaret çerçevesinde düzenlenecek iş forumunun önemini vurguladı. Başkan Kolin Grabar- Hırvatistan şirketlerinin Azerbaycan'da faaliyet göstermelerinin önemli olduğunu vurguladı. Sohbet sırasında ikili ilişkilerin çeşitli alanlarda genişletilmesi için iyi imkanların olduğu bildirildi.