25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'ya karşı açtığı dava düşürüldü

16 Nisan anayasa referandumu öncesinde Türk vatandaşlarıyla bir araya gelmek için Hollanda'ya giden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, diplomatik teamülleri hiçe sayan uygulamalarla karşı karşıya kalmıştı. Yaşananların ardından Bakan Kaya'nın Hollanda'ya karşı açtığı dava düşürüldü. Kaya'nın ülkeyi kendi isteğiyle terk ettiği iddia edildi.

23 Mayıs 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Bakan Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda'ya karşı açtığı dava düşürüldü

Hollanda, bir kez daha insan hakları ve özgürlükleri hiçe sayan karara imza attı. AHaber'de yer alan habere göre, 16 Nisan anayasa referandumu öncesinde, Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğu'na gitmesi engellenen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın Hollanda aleyhine açtığı dava düşürüldü.

Yetkili makamlar büyük bir skandala imza atarak Bakan Kaya'nın sınır dışı edilmediğini ve kendi isteğiyle Hollanda'yı terk ettiğini ileri sürdü. Oysa Rotterdam başkonsolosluğuna geçmesine müsaade edilmeyen Kaya'nın önce korumaları gözaltına alınmıştı.

Ardından da Kaya, aracından zorla çıkarılıp başka bir araca bindirilmiş ve polis eskortu eşliğinde, büyük bir kalabalığın toplandığı bölgeden çıkarılarak Almanya'ya götürülmüştü.

Hollanda polisi, Bakan Kaya'yı karşılamak için gelen Türk vatandaşlarına da atlarla ve köpeklerle saldırmıştı. Türk bakanların ifade ve seyahat özgürlüğünü hiçe sayan bu uygulamalar Avrupa'nın iki yüzünü bir kez daha ortaya koymuştu.