19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Husiler Hudeyde’den kaçıyor

Yemen’de Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi koruyan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Tahran destekli Husi milislerinin işgali altındaki Hudeyde’ye ‘Altın Zafer Operasyonu’nu başlattı.

14 Haziran 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Husiler Hudeyde’den kaçıyor

Yemen’de Cumhurbaşkanı Mansur Hadi’yi koruyan Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Tahran destekli Husi milislerinin işgali altındaki Hudeyde’ye ‘Altın Zafer Operasyonu’nu başlattı. Birleşmiş Milletler’den (BM) gelen gıda ve ilaç yardımlarının ülkeye giriş noktası olan Hudeyde Limanı’na ev sahipliği yapan kent, sabah saatlerinde Birleşik Arap Emirlikleri tarafından bombalandı. Koalisyondan yapılan açıklamada “Hudeyde Limanı’nın özgürleştirilmesi savaşta bir dönüm noktası olacak ve Husileri müzakere masasına getirecek” denilirken, El Arabiya’nın haberine göre Tahran destekli milislerin komutanları kentten kaçtı.

BM DE AYRILDI

BM ve uluslararası kurum çalışanlarının da Hudeyde Limanı’nı terk ettiği belirtilirken, Husilerin Arap koalisyonuna yaptığı “harekatı durdurarak acilen görüşmelere başlayalım” çağrısı reddedildi. Kentte sıkışan Tahran destekli milislerin, Suudi Arabistan’ın güneyinde bulunan Cazan kentine attığı balistik füze ise havada imha edildi.