25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İngiltere Başbakanı May, 'Brexit sınır anlaşması' için Brüksel'de

İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker'le Brexit sınır anlaşmasını görüşmek üzere Brüksel'e gitti.

8 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İngiltere Başbakanı May, 'Brexit sınır anlaşması' için Brüksel'de

[09.53] Başbakan May, bu anlaşmanın İngiltere'de yaşayan AB vatandaşları ve AB'de yaşayan İngiliz vatandaşlarının haklarını garanti altına alacağını söyledi.

[09.50] AB Komisyonu Başkanı Juncker, "Brexit müzakerelerinin birinci aşamasında gerekli ilerleme kaydedilerek, AB ile İngiltere arasındaki ilişkilerin geleceğini belirleyecek ikinci aşamaya geçilme kararı verildi." dedi.

[09.49] Bu gelişmelerden dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Juncker, "Fakat artık geleceğe bakmamız gerekiyor." dedi. Juncker, 'derin ve yakın bir ortaklık' ihtiyacı konusunda ve bütün bunların yanı sıra, özellikle güvenlik ve ticaret konularında birlikte çalışılması gerektiği konusunda Başbakan May ile hemfikir olduklarını belirtti.

[09.47] Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, Başbakan May'in İngiltere'nin finansal taahhütleri hakkında 'sözünün eri' olduğunu söyledi. Juncker ayrıca, Başbakan May'in Kuzey İrlanda'da barışı korumayı öncelikleri arasında aldığını da belirtti.

[09.15] Jean-Claude Juncker'in üst düzey yardımcısı Martin Selmayr resmi Twitter hesabından paylaştığı bir görselle, Vatikan'daki Papalık seçimlerinde uygulanan beyaz dumana atıfta bulunarak, bu görüşmeden bir anlaşma çıkacağının sinyalini verdi.

 

[08.56] İngiltere Başbakanı Theresa May, Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker'le Brexit sınır anlaşmasını görüşmek üzere Brüksel'e gitti.