25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İngiltere'den Arakan tepkisi: Etnik temizlik yapıyorsunuz

İngiltere, Myanmar ordusunun Arakanlı Müslümanlara yönelik eylemlerinin, “etnik temizlik gibi göründüğünü” bildirdi.

AA13 Kasım 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İngiltere'den Arakan tepkisi: Etnik temizlik yapıyorsunuz
İngiltere Başbakanlığından bölgedeki gelişmelere ilişkin yapılan açıklamada, “Arakan'da yaşanan insanlık dışı şiddetten dolayı dehşet içerisindeyiz. Bu büyük bir insani kriz. (Kriz) Myanmar ordusu tarafından yaratıldı ve etnik temizlik gibi görünüyor.” ifadesi kullanıldı.
 
Hükümetin ağustos ayından bu yana Arakanlı Müslümanlar için yaptığı insani yardımların 47 milyon sterlin olduğunun anımsatıldığı açıklamada, "Myanmar makamlarının şiddeti durdurması ve İngiltere'nin yardımlarının bölgede acı çekenlerin hayata tutunmasını sağlaması açısından Arakan'a girişlerin sağlanması gerektiği konusunda gayet açığız." ifadelerine yer verildi.
 
İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanlığından geçen ay yapılan açıklamada, hükümetin ağustos ayından bu yana Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlar için yaptığı insani yardımların 12 milyon sterlin artırılarak 47 milyon sterline çıkarıldığı duyurulmuştu.
 
Söz konusu yardımla, yerlerinden edilerek Bangladeş'e sığınan Arakanlı Müslümanlara gıda, temiz su, ilaç ve barınak sağlanıyor.