20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İran Devrim Muhafızları Komutanı: ABD bize saldırırsa Tel Aviv'i yerle bir ederiz

İran Devrim Muhafızları Komutanı Yardımcısı Javani, 'ABD İran’a saldırırsa, Tahran Tel Aviv’i ve Hayfa’yı yerle bir edecek' diye konuştu.

star.com.tr11 Şubat 2019 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İran Devrim Muhafızları Komutanı: ABD bize saldırırsa Tel Aviv'i yerle bir ederiz

Reuters'da yer alan habere göre İran İslam Devrimi'nin 40'ıncı yılı dolayısıyla düzenlenen bir mitingde konuşan İran Devrim Muhafızları Komutanı Yardımcısı Tuğgeneral Yadollah Javani, ABD ve İsrail'i hedef alan sert açıklamalarda bulundu. 

ABD'nin İran'a saldırması halinde ülkesinin, İsrail'in şehirlerini yıkacağını söyleyen Javani, "ABD'nin bütün savunma ve askeri gücüne rağmen İran'a tek bir kurşun sıkmaya cesareti yoktur. ABD bize saldırırsa, Tel Aviv’i ve Hayfa’yı yerle bir edeceğiz" şeklinde konuştu.

HASAN RUHANİ: FÜZE PROGRAMI İÇİN KİMSEDEN İZİN ALMADIK, ALMAYACAĞIZ
 
Devrimin 40'ıncı yılı dolayısıyla İran'ın başkenti Tahran'daki Azadi meydanında toplanan halka hitap eden İran Cumhurbaşkanı Ruhani de ABD ve İsrail'i hedef alan açıklamalarda bulundu.
 
"Cani ABD ve Siyonist İsrail rejiminin bölge Müslümanlarına karşı baskıyla yaptırım uyguladığı bir dönemde İran İslam Devrimi'ni kutluyoruz." diyen Ruhani, ABD ve Batı ülkelerinden yükselen itirazlara rağmen ülkesinin askeri gücünü ve füze programını genişletmeye devam edeceğini açıkladı.
 
Ruhani, "Farklı füzeler geliştirmek için kimseden izin almadık ve almayacağız. Biz yolumuza ve askeri gücümüze devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. Ruhani, insanların zorluklarla karşı karşıya kalsalar bile İran'ın ABD yaptırımlarını yeneceğini belirterek, ABD’nin İran'a karşı kurduğu "komploların" hiçbir zaman başarıya ulaşamayacağını vurguladı.
 
Ruhani, "İran halkı bazı ekonomik zorluklarla karşı karşıya. Ama birbirimize yardım ederek sorunların üstesinden geleceğiz " şeklinde konuştu.