20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Irkçı liderin Müslümanları aşağılama girişimine Avusturyalı Bakan sert tepki gösterdi: Dini kıyafetleriyle dalga geçecek değiliz

Avusturya Adalet Bakanı'ndan burka eylemine sert tepki Adalet Bakanı Senatör George Brandis'in, parlamentoda burka protestosu yapan ırkçı Pauline Hanson'a verdiği cevap ayakta alkışlandı.

18 Ağustos 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Irkçı liderin Müslümanları aşağılama girişimine Avusturyalı Bakan sert tepki gösterdi: Dini kıyafetleriyle dalga geçecek değiliz
Avusturya'da İslam karşıtı görüşleriyle tanınan ırkçı Tek Ulus Partisi lideri Pauline Hanson, Senatodaki oturuma burka giyerek geldi. Avusturya'da burkanın yasaklanması için çalışmalar yürüteceğini ifade eden Hanson, “Avusturya halkı adına söylemek istediğim, Avusturyalıların büyük bir çoğunluğu burkanın yasaklandığını görmek istiyor.” dedi.
 
Hanson'ın bu sözlerine ilk cevap Adalet Bakanı George Brandis’ten geldi.
 
"BURKAYI YASAKLAMAYACAĞIZ"
 
Adalet Bakanı, “Hayır Senatör Hanson hayır burkayı yasaklamayacağız. Avusturya’da yaklaşık yarım milyon müslüman yaşıyor. Onların büyük bölümü de yasalara saygılı gayet iyi Avusturyalı. Onları alay konusu yapacak, yalnızlaştırıp uçlara itecek, dini kıyafetleriyle dalga geçecek değiliz. Sizi yaptığınız bu dehşet şeyi bir kez daha düşünmeye davet ediyorum.” sözleriyle tepki gösterdi.
 
AYAKTA ALKIŞLANDI
 
Adalet Bakanı Brandis’in bu sözleri İşçi Partisi ve Yeşiller’in de aralarında olduğu farklı partilerden senatörlerin alkışını aldı. Birçok senato üyesi tarafından da ayakta alkışlandı.