19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İslam Devrimi Muhafızları onlarca silahlı insansız hava aracını uçurduğunu açıkladı

İslam Devrimi Muhafızları, İran Havacılık ve Uzay Kuvvetleri’nin, 'El Berat ul Muqaddas-1' (Kudüs'e doğru) kod adı verilen tatbikat kapsmında, Basra Körfezi'nde bulunan küçük bir adadaki bir hedefe doğru onlarca silahlı insansız hava aracını uçurduğunu açıkladı.

TM Dijital Haber Merkezi15 Mart 2019 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İslam Devrimi Muhafızları onlarca silahlı insansız hava aracını uçurduğunu açıkladı
İran'ın silahlı insansız hava aracı filoları Perşembe günü Basra Körfezi üzerinde geniş çaplı bir savaş tatbikatına katılarak saldırı operasyonu düzenledi.
 
İran Havacılık ve Uzay Kuvvetleri Tuğgenerali Amir Ali Hacizadeh, "Savaş tatbikatı sırasında, 50 İran’lı RQ-170 İHA'sı ve bir dizi başka silahlı insansız hava aracı filoları ile İran topraklarında bulunan Basra Körfezi, Bani Farur Adası’ndaki hedefleri başarıyla vurduk." açıklamasında bulundu.
 
Tatabikata Aralık 2011'de İran'a düşen ABD RQ-170 keşif İHA'sından tersine mühendislikle üretildiği düşünülen İHA'ların da katıldığı bildirildi.
 
 
İran'ın RQ-170 keşif İHA'sı
 
İran bu ayın başlarında insansız hava aracı Kaman-12'nin seri üretimine başladığını duyurmuş, aracının 10 saatlik uçuş süresine sahip olduğu, 450 kilogram ağırlığında ve 100 kilogramlık yük taşıma kapasitesinin bulunduğu. Ayrıca ilk etapta 27 kilogram ağırlığında ve 30 kilometrelik bir menzile sahip olduğu iddia edilen Akhgar küçük çaplı seyir füzesiyle silahlanacağı açıklanmıştı.
 
 
 
Kaman-12