18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

İsrail polisi Filistinlilere saldırdı

Kudüs'te İsrail polisi ile Filistinliler arasında Mescid-i Aksa’nın kapalı tutması nedeniyle gerginlik yaşandığı ve İsrail polisinin Filistinli vatandaşlara saldırdığı bildirildi.

AA16 Temmuz 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İsrail polisi Filistinlilere saldırdı

Alınan bilgiye göre, İsrail polisi, Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesine girmeye çalışan Filistinlilere saldırdı.

Filistinliler arasında bastonla yürüyen iki yaşlı kadının da bulunduğu görüldü. Yaşanan arbede neticesinde Filistinlilerden gözaltına alınan ya da yaralanan olmadı.

İsrail Polis Sözcüsü Luba Samri, yaptığı yazılı açıklamada, bazı Filistinli gençlerin Eski Şehir'e molotof kokteyli atması nedeniyle bir İsrail polisinin hafif yaralandığını, molotof kokteyli atanların arandığını belirtti.

İsrail polisi, 14 Temmuz sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'da silahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı.

Açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğünün ertesi gün Aksa'da namaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

İsrail polisi ayrıca Aksa'nın da içinde bulunduğu Kudüs'ün surlarla çevrili Eski Şehir bölgesini ve çevresindeki yolları da giriş çıkışa kapatmış, şehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklaştırarak, surların yüz metre kadar ilerisine demir barikatlar kurmuştu.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da yaşanan olaylar üzerine Harem-i Şerif'i kapatmasının ardından yüzlerce Filistinli cuma namazını Eski Şehir surlarının dışında kılmıştı.