20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İsrail polisi ve göstericiler çatışıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü sorumsuzca İsrail'in başkenti olarak tanımasının ardından Ortadoğu'da gerilim had safhaya ulaştı. Hamas'ın intifada çağrısıyla sokağa çıkan Filistinlilere İşgalci İsrail askerleri müdahale etti. Kalabalık saldırılara karşılık verince de ortalık savaş alanına döndü.

7 Aralık 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
İsrail polisi ve göstericiler çatışıyor
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın dünyanın gözünün içine bakarak kutsal kent Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, infiale neden oldu. Televizyonların canlı yayınladığı gösterişli şovla kararı imzalayan göçmen ve İslam karşıtı Trump, bugün yeryüzünün her noktasında tepki görüyor. İntifada çağrısı yapılan Filistin'de gösteriler başladı, Trump'ın posterleri ve Amerikan bayrakları yakılıyor.
 
Haaretz gazetesi, İsrail askerleri ile Filistinli göstericilerin Batı Şeria ve Gazze'de çatıştığını bildirdi. Ajanslar da çok sayıda göstericinin yaralandığı bilgisini geçiyor. Batı Şeria'da 14 protestocunun biber gazından, iki Filistinlinin de plastik mermi nedeniyle yaralandığı aktarılıyor. İşgalci İsrail'in askerleri Gazze sınırına toplanan kalabalığı dağıtmaya çalışıyor