24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İsrail'den manidar S-400 hamlesi

İsrail savunma sanayi şirketi Rafael, uzun menzilli hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirecek elektronik silahlar geliştirildiği açıklamasını yaptı.

27 Kasım 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İsrail'den manidar S-400 hamlesi
Duyurulan haberin, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 sistemini satın alma sürecinde gelmesi manidar olarak karşılandı. Yapılan açıklamaya göre, İsrailli şirketin AIR EW adlı sistemi hedef saptırma prensibine göre çalışıyor. İsrail'in hava savunma sistemlerini etkisizleştirebileceğini açıklaması üzerine Rusya'dan da ''İsrail, sanal alemde zafer ilan ediyor. Gerçeği pratik gösterecek'' cevabı geldi. 
 
1 TANE YETMEDİ 3 SİSTEM TANITIMI YAPTILAR!
 
İsrail savunma sanayi şirketi Rafael, AIR EW Systems başlığı altında S-400’lere karşı tam üç çeşit silah geliştirdiğini ilan etti.
 
Sky Shielo, Lite Shielo ve X Guard adlı sistemler hakkında özel bir video hazırlayan Rafael şirketi, ''Sky Shielo sistemini, uzun menzilli hava savunma sistemlerine karşı geliştirdik. Göreve çıkan savaş uçağı filosundaki tek uçağa yerleştirilen aygıt, düşman radarında binlerce yalancı hedef oluşturuyor. Lite Shielo ise kısa menzilli hava savunma sistemlerine karşı kullanılacak. Son olarak X-Guard bombardıman uçakları arkasında çelik halatla taşınarak atılan füzeleri kendine çekebilecek'' açıklamasını yaptı.
 
HEDEFTE RUS FÜZELERİ VE İRAN SANTRALİ
 
İsrail'in savunma şirketi Rafael tarafından yayınlanan yeni silahın tanıtım videosunda düşman olarak isim verilmeden Rusya’nın ürettiği S-400 ve Pantser-S hava sistemlerinin benzeri yer aldı. Hedef olarak ise İran'daki nükleer santrale atıf yapıldı. 
 
RUS TELEVİZYONU: SANAL ZAFER
 
İsrail’in tanıtımını yaptığı hava savunma sistemleriyle mücadele silahına Rusya’nın tepkisi gecikmedi. Rus devletinin kontrolündeki RT televizyon kanalı İsrail’in bu açıklamasını ''Sanal zafer'' diye tanımladı. RT televizyonu, ''İsrail'in geliştirdiğini ileri sürdüğü silahın ne derece ektin olduğunu ancak pratik gösterecektir'' yorumunu yaptı.