19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İsrailli üst düzey askeri yetkili: Bu, canlı İran hedeflerine yönelik ilk saldırımız oldu

9 Nisan'da Suriye'nin Humus kentindeki Tayfur askeri üssüne gerçekleştirilen ve çoğu İran güçlerinden olmak üzere 14 kişinin öldüğü saldırıyı itiraf eden İsrailli üst düzey askeri yetkili, 'Bu, canlı İran hedeflerine yönelik ilk saldırı oldu.' sözlerini kullandı.

star.com.tr16 Nisan 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
İsrailli üst düzey askeri yetkili: Bu, canlı İran hedeflerine yönelik ilk saldırımız oldu

Suriye'nin Humus kentindeki T4 askeri üssüne düzenlenen saldırıyı kendilerinin gerçekleştirdiğini itiraf eden İsrail ordusundan üst düzey bir yetkili, New York Times'a yaptığı açıklamada, "Bu, hem tesisleri hem de insanları hedef aldığımız, canlı İran hedeflerine yönelik olarak gerçekleştirdiğimiz ilk saldırı oldu." dedi.

İran'a ait silahlı insansız hava aracının İsrail hava sahasına girmesini de değerlendiren askeri yetkili, "Bu yeni bir dönemin kapısını araladı." ifadesini kullandı.

 

ABD Başkanı Donald Trump'ın 8 Nisan 2018'de, Esed rejimince Suriye'nin Duma kentine yapılan kimyasal saldırıyla ilgili olarak "Hayvan Esed büyük bedel ödeyecek." açıklamasının üzerinden henüz 24 saat geçmemişken, Suriye'nin Humus kentinde bulunan Tayfur askeri üssüne bir hava saldırısı düzenlenmiş ve bu saldırıda çoğunluğu İranlı güçler olmak üzere 14 kişi ölmüştü.

Saldırının sıcağı geçmeden ABD'yi suçlayan Esed rejimi, Rusya'nın İsrail'i hedef göstermesinin ardından müttefikiyle ağız birliği yaparak, "Bu durum, İsrail'in saldırganlığının göstergesidir." demişti.