20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İstanbul Yeni Havalimanı'yla konumu sarsılacak Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütme kararı aldı

3. havalimanının açılmasıyla transit seyahatte konumu sarsılacak Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütüyor. Genişletme çalışmaları kapsamında 55 bin metrekarelik bir alana 10 kapılı bir ek terminal eklenecek. Ek terminal inşaatını Rönesans Holding’in grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortaklığı yapacak.

13 Nisan 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
İstanbul Yeni Havalimanı'yla konumu sarsılacak Hollanda, Schiphol Havaalanı’nı büyütme kararı aldı
Hollanda’nın İstanbul Yeni Havalimanı’na rakip olma iddiasıyla genişletmeye çalıştığı Amsterdam Schiphol Havaalanı ek terminal binasını Türk müteahhitleri yapacak. Royal Schiphol Griup’un açtığı ihaleyi Rönesans Holding grup şirketi Ballast Nedam ve TAV İnşaat ortak girişimi kazandı. Hem yeni iskele hem de uçak park yerlerinin inşasını Türk şirketleri yapacak. İnşa edilecek 55 bin metrekarelik bir alana 10 kapılı bir ek terminal daha yapılacak. Avrupa’nın üçüncü büyük havalimanı Schiphol’un yıllık yolcu kapasitesi, yeni yatırımla 80 milyon kişiye çıkacak. Yeni terminal binasının işaatı 2019 yılında tamamlanması hedefleniyor.
 
ÜLKEMİZ İÇİN GURUR
 
Ballast Nedam Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Düzyol, "Avrupa şehirlerinin en büyük projelerinde Rönesans imzası bulunması, sadece bizim için değil ülkemiz için de gurur kaynağı" dedi. Amsterdam’a 17 kilometre mesafede bulununan havalimanın papımına 3 yılda 320 milyon Euro harcanmıştı.
 
 
(Yeni Şafak)