19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Terör örgütü DEAŞ'in Afrika'ya dönmesi ihtimaline karşı Afrika Birliği'nden işbirliği çağrısı

Afrika Birliği Barış ve Güvenlik Komiseri İsmail Şarki, Afrika ülkelerine terör örgütü DEAŞ'a mensup 6 bin teröristin kara kıtaya dönmesi ihtimaline karşı işbirliği çağrısı yaptı.

AA11 Aralık 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Terör örgütü DEAŞ'in Afrika'ya dönmesi ihtimaline karşı Afrika Birliği'nden işbirliği çağrısı

Cezayir resmi haber ajansı APS'de yer alan habere göre, Şarki, Cezayir ve Afrika Birliği işbirliği içerisinde, ülkenin batısındaki Vehran ilinde "Terörle Mücadele Etkin ve Sürdürülebilir Cevaplar, Bölgesel Yaklaşım" başlığı altında düzenlenen foruma katıldı.

Afrika'da terörle mücadelede çözüm yollarının ele alındığı forumda konuşan Şarki, DEAŞ'a katıldıkları tahmin edilen 30 bin yabancı savaşçıdan 6 bininin kara kıtaya döneceği yönünde haberlerin olduğuna dikkati çekerek, "Vuku bulması halinde, Afrika'nın milli güvenliği için ciddi sonuçlar doğuracak. Bu mesele, Afrika ülkelerinin tüm alanlarda titiz bir çözüm arayışı ve daha güçlü işbirliğine girmesini gerekli kılıyor." dedi.

 

 

Şarki, Afrika ülkelerine, "bilgi değişiminin ve koordinasyonun yoğunlaştırılması, dönmesi muhtemel yabancı teröristlerle ilgili bilgi toplanması, hareket alanlarının ortaya çıkarılması ve sınırların takviye edilmesi" çağrısında bulundu.

 

 

 

Cezayir Dışişleri Bakanı Abdulkadir Mesahil, dün Terörle Mücadele Forumunun açılışında yaptığı konuşmada, DEAŞ'ın, Suriye ve Irak'taki militanlarına, Libya ve Sahel bölgesi başta olmak üzere Kuzey Afrika'ya gitmeleri emrini verdiği yönünde haberlerin olduğunu açıklamıştı.