25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

BM Irak'ın yeniden imarı için 2 yıllık yardım programı başlatacak

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Irak hükümetinin yeniden imar projesi için sosyal yönde atacağı adımlara destek amacıyla 2 yıllık bir yardım programı başlatacaklarını belirtti.

AA14 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
BM Irak'ın yeniden imarı için 2 yıllık yardım programı başlatacak

Kuveyt'te düzenlenen "Irak'ın Yeniden İmarı Konferansı"nda konuşan Guterres, uluslararası topluma terör örgütü DEAŞ'la mücadelesinin ardından Irak'ın yeniden imar çabalarını destekleme çağrısında bulundu.

Irak'ta uygulanacak yardım programlarının ayrıntısına ve ne zaman başlatılacağına ilişkin bilgi vermeyen Guterres, şunları kaydetti:

"Terör örgütü DEAŞ'ın dayattığı küresel tehdide karşı mücadeleniz nedeniyle dünya size borçludur. Şimdi içten şükranlarımızı ve Irak halkıyla dayanışmamızı göstermenin vakti geldi."

Guterres, Irak'ta mayıs ayında yapılması planlanan seçimlerin, ülkede "istikrarın ve yeniden imarın temelini" teşkil ettiğini dile getirdi.

Kuveyt'te Irak'ın yeniden imarı temasıyla dün başlayan konferansa, 70'ten fazla bağışçı ülkeden 2 bin 300 şirket ve uluslararası kuruluş katılıyor.

Iraklı yetkililer, terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan ülkenin batı ve kuzey bölgelerinin yeniden imarı için 88,2 milyar dolara ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.