25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

KYB, Goran lideri Mustafa'nın vefatı dolayısıyla yayımladığı başsağlığı mesajında iki partinin birleşmesini istedi

Eski Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani genel sekreterliğindeki Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB), Goran (Değişim) Hareketi lideri Noşirvan Mustafa'nın vefatı dolayısıyla yayımladığı başsağlığı mesajında birleşme çağrısında bulundu.

AA19 Mayıs 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
KYB, Goran lideri Mustafa'nın vefatı dolayısıyla yayımladığı başsağlığı mesajında iki partinin birleşmesini istedi

KYB Politbürosu tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında, Noşirvan Mustafa'nın KYB'nin kurucularından olduğu ve uzun yıllar öncü kadrosunda yer aldığı hatırlatılarak ani vefatından derin üzüntü duyulduğu belirtildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ndeki (IKBY) siyasi dengelere ve KYB ile Goran arasında 17 Mayıs 2016'da imzalanan stratejik anlaşmaya işaret edilen mesajda şu ifadelere yer verildi:

"Aramızdaki tüm farklılıklara rağmen, Goran ve KYB arasındaki sorunların nihai çözümü olarak daha önce de belirttiğimiz gibi iki tarafın birleşmesi müjdesini halkımıza verebiliriz. Bu adımla Celal Talabani'nin kadim dostu, KYB'nin kurucuları ve mücadelemizin önemli şahsiyetlerinden Noşirvan Mustrafa'nın ruhu şad olacaktır."

IKBY'de muhalefetin başını çeken Goran Hareketi'nin lideri Mustafa, uzun süredir çeşitli sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu. 73 yaşındaki Mustafa, bu sabah IKBY'nin Süleymaniye kentindeki evinde hayatını kaybetmişti.

Goran Hareketi liderinin yarın törenle Süleymaniye kentindeki Zergete Tepesi'nde defnedileceği belirtildi.