18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Macron ve Sisi telefonla görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin telefonda Libya'da siyasi çözüme ulaşılması başta olmak üzere uluslararası ve bölgesel konuları görüştüğü bildirildi.

AA17 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Macron ve Sisi telefonla görüştü
Mısır Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Macron ile Sisi arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde, Libya'daki durum başta olmak üzere bazı bölgesel meselelerdeki son gelişmeleri ele aldığı belirtildi.
 
Görüşmede Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ortak önemi haiz birçok uluslararası ve bölgesel mesele karşısında iki ülke arasındaki yoğun istişare ve koordinasyonun devam etmesinin önemine işaret etti.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ise "Ortadoğuda devam eden krizler, siyasi çözüme ulaşılması için harcanan uluslararası çabaların artırılmasını gerektiriyor. Böylelikle insani sıkıntılar sona erer, bölgede yeniden istikrar sağlanır, yeniden imarın ve kalkınmanın gerçekleşmesi için alan açılır." ifadelerini kullandı.
 
İki lider de görüşmede Libya'da siyasi çözüme ulaşılması için çaba harcanmasının önemine vurgu yaparak, bunun ülkede yeniden istikrarı sağlayacağını, toprak birliğini koruyacağını ve bölgede terörle mücadele çabalarını güçlendirmeye katkı sağlayacağını ifade etti.