25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Mısır ordusundan Sina’da operasyon: 4 militan öldürüldü

Mısır ordusu tarafından bugün yapılan açıklamada, bu ayın başlarında başlatılan ‘2018 Sina Operasyonu’ kapsamında, Tekfirciler grubundan 4 kişinin öldürüldüğünü, aranan birçok kişinin yakalandığını bildirdi.

21 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Mısır ordusundan Sina’da operasyon: 4 militan öldürüldü
Ordu Sözcüsü, operasyona katılan güçlerin Tekfirciler grubundan çok tehlikeli 4 kişiyi çıkan çatışmalar sonrası etkisiz hale getirdiğini, çok sayıda silah ve mühimmatı da ele geçirdiklerini duyurdu.
 
Sözcü, Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, 112 şüpheli ve aranan kişinin yakalandığı ve haklarında yasal işlem başlatıldığı bilgisi yer alırken, militanlar tarafından saldırılarda kullanılan 13 araba, 27 motosiklet ve çok sayıda sahte plakanın yanı sıra, bir depo ve 350 sığınağın imha edildiği belirtildi.
 
Hava kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, terör unsurlarının saklandığı 8 noktanın hedef alındığı, operasyon alanında ise 179 hedefin topçu atışları ile vurulduğu bilgisi yer alırken, teröristlerin iletişim için kullandığı özel telsiz merkezinin de imha edildiği bildirildi.
 
Şarku'l Avsat'ın haberine göre Açıklamada, donanma güçlerinin, herhangi bir terörist unsur, silah veya mühimmat bulma amacıyla tüm şüpheli gemi ve tekneleri aramaya devam ettiği belirtilirken, silahlı kuvvetler ve polisin ortak çalışmasıyla, Mısır’ın tüm şehirlerinde ve yollarında güvenlik kontrolü yapıldığı ve bu sayede birçok aranan suçlu ve şüphelinin yakalandığı vurgulandı.
 
Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi, Kasım ayında bir camiye düzenlenen ve 300 kişinin hayatına mal olan silahlı ve bombalı saldırının ardından yaptığı açıklamada, ordu ve polise, terörün kökünü kurutana kadar tüm yetki ve güçlerini kullanma emrini vermişti.