25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Müslüman çocuğa askerden şok tabancası ile işkence

Arakan'da Müslüman Sünni bir aileden geldiği belirtilen küçük bir çocuğa, bir asker tarafından elektrikli tabanca ile yapılan işkencenin videosu Twitter'ı salladı.

7 Aralık 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Twitter'da bir kullanıcının paylaştığı video bir anda yayıldı. Arakan'da çekildiği belirtilen ve 'rahatsız edici görüntülerin bulunduğu uyarısı' ile başlayan video görenleri şoke eden cinsten.
 
2012 Arakan Bölgesi ayaklanmalarında Arakan Eyaleti'nin kuzeyinde yaşayan komşu Budist Arakan (Rakin) halkının etnik temizlik saldırılarına maruz kalan Rohingyalı Sünni Müslümanların çilesi bitmiyor. Son olarak sosyal medyada viral haline gelen ve çok büyük tepki toplayan  
 
bir videoda, bebeklik çağındaki bir çocuğa bir asker tarafından şok tabancası ile defalarca elektrik verildiği görülüyor.
 
ACIDAN HAYKIRAN ÇOCUĞA ALDIRIŞ BİLE ETMİYOR!
 
Küçük çocuğun acıdan haykırmasına ve ağlamasına aldırış etmeyen asker, gülerek ve eğlenerek çocuğunun vücudunun her noktasına ayrı ayrı elektrik veriyor.
 
Birleşmiş Milletlere göre, Rohingyalılar dünyanın en eziyet gören etnik gruplarından biri.
 
Rohingyalar, Güneydoğu Asya'da esas olarak Myanmar'ın Arakan Eyaleti'nde (Rakhine) yaşayan, mülteci olarak da Bangladeş ve Malezya'da da görülen ve dilleri Hint-Avrupa dil ailesine giren Sünni Müslüman bir halk olarak tanımlanıyor.