20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Musul’da yük Peşmerge’de

Irak’ın en büyük ikinci kenti Musul’u DEAŞ’tan kurtarmak için başlatılan operasyonda, yük Peşmerge güçlerinde.

21 Ekim 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Musul’da yük Peşmerge’de

Peşmerge güçlerinin başarısının yanı sıra Irak ordusunun ağır ilerleyişi dikkat çekiyor. Konu hakkında Wall Street Journal’a konuşan Peşmerge Komutanı Sihad Barzani, “Plana göre biz bazı köyleri, Irak ordusu da bazı başka köyleri alacaktı. Bunu yapmadılar” diye konuştu. Peşmerge subayı Yadgar Muhammad da, “Her şeyi biz yaparsak onlara ne iş düşecek?” diye sordu. Köy köy ilerleyen Irak ordusu, en son, Hemdaniye yakınlarındaki Abbas köyünüden 72 saatlik kuşatmadan sonra çekilmek zorunda kalmıştı.

İHA DÜŞÜRÜLDÜ

Dördüncü günde de Peşmege güçlerinin ağırlığı görüldü. 4 koldan harekât başlatan Peşmerge, kuzeydoğu ve kuzeydeki Başika, Naweran, Tılskof ve Musul Barajı cephelerinde terör örgütü DEAŞ’tan toplamda 12 köyü koalisyonun hava desteğiyle geri aldı. Örgütün

Başika Cephesi’nde düzenlediği 4 bombalı araç saldırısı ise amacına ulaşamadan önlendi. Ayrıca Navaran’da DEAŞ’ın bir İHA’sını düşüren Peşmerge, dört teröristi saklandıkları hendeklerde yakaladı.

DEAŞ’TAN ‘KOMANDO’ HAMLESİ

Terör örgütü DEAŞ’ın Musul savunmasında “Usra Ordusu” isimli komando gücünü kullanmaya hazırlandığı iddia edildi. İKBY’e akın ajans Rudaw’ın haberine göre, örgüt, Musul merkezin savunmasında, “Usra Ordusu” isimli bin 200 kişiden oluşan komando gücünü kullanacak. İddia göre kent içindeki çatışmalarda kullanılan DEAŞ komandolarının Musul’un batısına yerleştirildi ve orada bekletiliyor.