20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Netanyahu, Manchester saldırısını da Filistin'e bağlamayı başardı

Netanyahu, ülkesi İsrail'in işgali altındaki Filistin'e suçlamalar yöneltmeye devam ediyor. Twitter'dan paylaştığı videoda: 'Eğer Manchester saldırganı Filistinli ve kurbanları İsrailli olsaydı, teröristin ailesi Mahmud Abbas'tan maaş alırdı' dedi.

25 Mayıs 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Netanyahu, Manchester saldırısını da Filistin'e bağlamayı başardı

Netanyahu Twitter'dan paylaştığı videoda şöyle konuştu: "Eğer Manchester saldırganı Filistinli ve kurbanları İsrailli olsaydı, teröristin ailesi Mahmud Abbas'tan maaş alırdı."

​İsrail Başbakanı, "Bu Filistin kanunudur. Bu kanun değişmelidir" ifadelerini kullandı.

Abbas, ABD Başkanı Trump ile görüşmesinin ardından düzenlenen basın toplantısında, Manchester'daki saldırıyı kınamış ve taziyelerini iletmişti.

Beyaz Saray, "ABD Başkanı ve Filistin lideri, Filistin'in teröristlerin ailelerine ödeme yapılması konusunda görüşmenin devam etmesi için anlaştı" açıklamasında bulunmuştu.

Rus haber ajansı Sputniknews'ın haberine göre öte yandan Netanyahu'nun açıklamasını destekleyen, daha önce ‘Arapların öldürülmesi'ni öven İsrail Eğitim Bakanı Naftali Bennett, "Bir terörist Manchester'da 22 masum insanı öldürüyor. Ailesine ayda 5 bin dolar maaşa bağlandığını hayal edin" dedi.