24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Öğrenciler Danimarka’daki FETÖ bağlantılı okullardan ayrılıyor

Danimarka'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) bağlantılı okullarda öğrenci sayısının azaldığı bildirildi.

AA23 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Öğrenciler Danimarka’daki FETÖ bağlantılı okullardan ayrılıyor

Danimarka kamu yayıncısı DR’nin okul yöneticileriyle yaptığı görüşmelerin ardından yayınladığı habere göre, FETÖ bağlantılı okullardan 505 öğrenci ayrıldı. TV2’nin geçen ay yaptığı benzer bir araştırmada ise öğrenci sayısının 366 kişi azaldığı açıklanmıştı.

DR’nin ulaştığı FETÖ ile bağlantılı okulların yöneticileri, öğrenci sayısının azalmasının sebebini okulların ”Gülen Okulu” olarak nitelendirilmesi olarak açıkladı. DR’ye açıklamalarda bulunan 14 okulun yöneticileri, öğrenci velilerine Danimarka’daki Türk toplumu tarafından baskı yapıldığını da iddia etti.

Danimarka’nın Helsinge şehrinde yaşayan Esmahan ve Ahmet Kütük çifti, çocuklarının daha önce FETÖ bağlantılı "Hilleröd Privatskole" adlı özel okulda öğrenci olduğunu, darbe girişiminden sonra çocuklarının kaydını okuldan almaya karar verdiklerini söyledi.

Danimarka medyasında çıkan haberlerin aksine, kendi arzularıyla çocuklarının kaydını FETÖ bağlantılı "Hilleröd Privatskole' okulundan aldıklarını kaydeden Esmahan Kütük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Çocuğum 12 yaşında, 6’ıncı sınıfa başlayacaktı. Yazın izindeydik. Darbe olayını gördükten sonra derhal okuldan almamız lazım diye karar verdik. Çünkü yüzlerce şehit verdik, o şehitleri verdikçe bizim içimiz kan ağladı. Ben bile bile çocuğumu hala o okula gönderemezdim, bu imkansızdı."

Kütük, Danimarka basınında "Erdoğan korkusundan dolayı çocukların kaydını okullardan alıyorlar" şeklinde haberlerin çıktığını kaydederek, bu haberlerin doğruyu yansıtmadığını kaydetti.

Ülkesini çok sevdiğini ve dünyanın neresinde olursa olsun ülkesini savunacağını dile getiren Ahmet Kütük ise, "Gerçekleri gördüğümüz için, Türkiye’de olayları bire bir yaşadığımız için biz dedik çocuğu göndermeyeceğiz bu okula. Sonuçta bu okul, kim ne derse desin Fetullah Gülen’in okulu.” diye konuştu.

Çocuklarına yeni bir okul bulmakta zorlandıklarını ve çocuklarının 3 hafta boyunca okulsuz kaldığını da belirten Kütük çifti, tercihlerinin özel okul olduğunu ama FETÖ bağlantılı Hilleröd Privatskole okulundan çocuklarının kaydını neden aldıklarını öğrenen Danimarka özel okullarının yer yok diyerek kendilerine yardımcı olmadıklarını kaydetti.

TV2’nin geçen ay yaptığı araştırmada Danimarka’da FETÖ ile bağlantılı okulların listesi yayınlanmıştı. Listeye göre Danimarka’da FETÖ ile bağlantılı okullar “Ballerup Privatskole, Falster Efterskole, HAY Skolen, Hilleröd Privatskole, Höje Taastrup Privatskole, Höje Taastrup Private Gymnasium, Köbenhavns Private Gymnasium, Nilen Privat Skole, Phönix Efterskole, Österbro Privatskole, Österbro International School, Salix Skole, Slagelse Privatskole, Vesterborg Efterskole” olarak gösterilmişti.