25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Putin: Suriye Halk Kongresi'ni toplama düşüncemiz var

Rusya Devlet Başkanı Putin, Valday Tartışma Kulübü'nün 14. yıllık toplantısında, 'Gerilimi azaltma bölgelerinin kurulması sonrasındaki aşamada iktidar ve muhalefeti barıştırmak için Suriye Halk Kongresi'ni toplama düşüncesi var' dedi.

19 Ekim 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Putin: Suriye Halk Kongresi'ni toplama düşüncemiz var

Rusya'nın Suriye'deki dikkatli ve ölçülü eylemlerinin uluslararası arenada nasıl hareket edileceğine örnek olarak alınabileceğini kaydeden Putin, "Suriye deneyimi, diğer ülkelerin Ortadoğu'da izlediği kendinden emin ve yıkıcı politikaların alternatifinin olduğunu gösteriyor. Suriye'nin meşru hükümeti ve bölgedeki diğer ülkelerle teröre karşı koyan Rusya, uluslararası zemininde hareket ediyor" ifadelerini kullandı.

Valday Tartışma Kulübü'nün 14. yıllık toplantısında konuşan Putin, bazı ülkelerin teröre karşı birlikte mücadele etmek yerine buna karşı çıktığını belirterek, bu ülkelerin kaos istediğini ifade etti. 

 

 

'SURİYE HALK KONGRESİ'Nİ TOPLAMA DÜŞÜNCEMİZ VAR'

Gerilimi azaltma bölgelerinin kurulması sonrasındaki aşamada iktidar ve muhalefeti barıştırmak için Suriye Halk Kongresi'ni toplama düşüncesi var. Kongrede tüm dini ve etnik grupların, hükümet ve muhalefet temsilcilerinin yer almasını istiyoruz".

'SURİYE'DEKİ TERÖRİSTLERİ KISA SÜRE İÇİNDE YOK EDECEĞİZ'

Putin: "Astana'daki Suriye görüşmeleri olumlu ilerliyor. Gerilimi azaltma bölgelerinin kurulması, Astana'da elde edilen en önemli sonuç oldu. Suriye'deki teröristleri kısa süre içinde temizleyeceğimizi tahmin etmek için elimizde doneler var. Ancak teröristler yok edildikten sonra dahi tehdit ortadan kalkmayacak. Suriye'de terörün kökünün kazınması, bölgede ve dünyada terörün kökünün kazındığı anlamına gelmez" dedi.

KAYNAK: SPUTNİK