19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ruhani’den Araplara ‘İsrail tuzağı’ uyarısı

Suudi Arabistan’ın baskısıyla Arap Birliği’nin Tahran destekli Hizbullah’ı terör örgütü ilan etmesinin ardından açıklama yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani bölge ülkelerinden ‹İsrail›in tuzağına düşmemelerini istedi.

22 Kasım 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Ruhani’den Araplara ‘İsrail tuzağı’ uyarısı

Ortadoğu’da yaklaşan krizlere ilişkin İran medyasına konuşan Ruhani, Hizbullah’ın Lübnan halkının bir parçası olduğunu belirtti ve “Onların silahları sadece savunma amaçlı” dedi. İsrail ile gizli görüşmeleri ifşa olan Suudi Arabistan’ın Veliaht Prens Muhammed Bin Selman hakkında da konuşan Ruhani, “Bazı bölgesel prenslerin maceraperestliği Ortadoğu’ya zarar verecek” ifadelerini kullandı. 

HAMANEY’E MEKTUP

Öte yandan, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani’nin dini lider Ayetullah Ali Hamaney’e bir mektup gönderererek DEAŞ’ın sonunu ilan ettiği bildirildi.

Lübnan’da ‘kırmızı alarm’

Lübnan Genelkurmay Başkanı General Joseph Avn’ın, Lübnan ordusuna “İsrail tehdidine karşı” hazırlıklı olunması emri verdiği bildirildi. Twitter’dan açıklama yapan Avn, “Güney sınırımızdaki düşman İsrail tehdidine ve ihlallerine karşı hazır olunmasını istiyorum” dedi.