25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Rusya'dan, mülklerine el koyan ABD'ye uyarı: Karşılık veririz

New York ve Washington'da Rusya'ya ait diplomatik mülklere el koyan ABD'ye Rusya'dan uyarı geldi. Rusya'nın ABD Büyükelçiliği Danışmanı Denis Gonçar, Moskova'nın ABD'nin bu hamlesine karşılık verebileceklerini söyledi.

23 Mayıs 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Rusya'dan, mülklerine el koyan ABD'ye uyarı: Karşılık veririz

Gonçar, ABD'deki Rus diplomatik temsilcilik mülklerine el konulmasına ilişkin Washington yönetimine karşılık verilebileceğini ve ABD yönetiminin cevaben atacağı adımların 'neler olduğunu' bildiğini vurguladı.

'ABD, ST. PETERSBURG'DA YENİ ARAZİ İSTİYOR'

ABD'nin Rus diplomatik mülkler karşılığında St. Petersburg'da yeni başkonsolosluk binası inşası için arazi alarak sorunu çözmeye çalıştığını belirten Gonçar, "Washington'un yaklaşımını uygun bulmuyoruz. Zira Rusya, ABD'ye ait hiçbir mülke el koymadı" dedi.

Rus haber ajansı Sputniknews'a konuşan Gonçar, Moskova ve Washington'un mevcut sorunu 'her şeye rağmen' yapıcı bir şekilde çözeceğini umduğunu da ifade etti.

RUSYA'YA YÖNELİK YAPTIRIMLAR

Eski Başkan Barack Obama, Aralık 2016'nın sonunda başkanlık seçimlerine müdahale edildiği ve Rusya'daki ABD'li diplomatlara baskı yapıldığı iddiasıyla Federal Güvenlik Servisi (FSB) ve Dış İstihbarat İdaresi (GRU) da dahil olmak üzere bazı Rus kurum ve kuruluşlarına yaptırım uygulama ve 35 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı almıştı.

Washington yönetimi, Rus diplomatik mülklerden New York'taki Rusya Daimi Temsilciliği'ne ait 'yazlık kampını' ve Washington'daki Rusya Büyükelçiliği binasına el koymuştu.