25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Senato PKK’ya kol kanat gerdi

Tasarıda, PKK’ların 15 metre yakına gelmesine rağmen Erdoğan’ın tehlike altında olmadığı ileri sürüldü.

26 Mayıs 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Senato PKK’ya kol kanat gerdi

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği Konutu’nu ziyareti sırasında bir grup PKK yandaşının gösterisi sırasında çıkan arbedeye ilgili hazırlanan tasarı ABD Kongresi’ne sunuldu.  Bir grup Ermeni’nin de destek verdiği PKK yandaşları, ellerindeki Apo posterleri ve PKK/PYD paçavralarıyla gösteri yapmış, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı görmeye gelen Türklere saldırmıştı.

Konut önünde bekleyen Türkler, ABD polisinin seyrettiği saldırıdan Cumhurbaşkanlığı Koruma Ekibi’nin müdahalesiyle kurtulmuştu. Taraflar arasında çıkan arbedeyle ilgili ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Ed Royce, Cumhuriyetçi Parti Çoğunluk Lideri Kevin McCarthy ile Demokrat Partili üye Whip Steny Hoyer tarafından hazırlanan tasarı Dış İlişkiler Komisyonu’nda sunuldu.

“Barışçıl protestoculara karşı şiddet kullanıldığı” görüşü savunulan tasarıda, sorumluların adalet önüne çıkarılması ve gelecekte benzer olayların önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması çağrısı yapıldı. ABD’li siyasetçiler, ‘barışçıl bir protesto’ olarak adlandırdıkları terörist eylemin baş aktörü PKK’lıları masum göstermek için çaba sarf etti.

İşte Dışişleri Bakanlığı'nın resmi internet sitesinden yaptığı o açıklama