16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Suriyeli Kürtlere PYD zulmü

Terör örgütü PYD/PKK'ya bağlı silahlı güçlerin, Suriye'nin Haseke iline bağlı Tıl Temer ve Cewadiye kasabalarındaki Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ofislerini kapatıp, 9 kişiyi alıkoyduğu bildirildi.

26 Eylül 2016 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Suriyeli Kürtlere PYD zulmü

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) ENKS Erbil Ofisi Temsilcisi Halid Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "PYD'ye bağlı silahlı güçler, Haseke kentine bağlı Tıl Temer'deki ENKS ofisini basıp, kapısına kilit vurdu. Cewadiye kasabasında ise ENKS üyesi 9 kişi yaka paça alıkonuldu." dedi.

PYD'nin kaba güç kullanarak, kendisine muhalif gördüğü ENKS'ye karşı her türlü baskı yöntemini kullandığını dile getiren Ali, Esed rejiminin vekaletini alan PYD'ye karşı siyasi ve medeni faaliyetlerimiz devam edecektir." diye konuştu.

Alıkonulan 9 ENKS üyesinin nerede tutulduğunun bilinmediği kaydedildi.

PYD'ye bağlı silahlı güçler, 15 Ağustos'ta Haseke'nin Kamışlı ilçesinde 2 Suriyeli Peşmergenin cenaze törenine katılan 30 ENKS üyesini alıkoymuştu.

IKBY Başkanı Mesut Barzani de PYD'nin Suriye'nin kuzeyindeki baskılarını eleştirerek, "Suriyeli Kürtlerin geleceğinden endişeliyim. PYD, Kürtlerin yaşadığı bölgelerin tamamına el koymuş durumda. PYD, buralarda PKK'nın siyasetini uyguluyor. Türkiye ise PKK ile bir savaş durumunda." açıklamasında bulunmuştu.