19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Teröristbaşı Salih Müslim'in serbest bırakılmasını sağlayan ülke ortaya çıktı

Prag’da Salih Müslim tiyatrosu yaşandı. Hafta sonu gözaltına alınan ve Türkiye’nin iadesini talep ettiği teröristbaşı, çıkarıldığı mahkemede jet hızıyla salıverildi.

28 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Teröristbaşı Salih Müslim'in serbest bırakılmasını sağlayan ülke ortaya çıktı
Çekya’nın başkenti Prag’da yakalanan terör örgütü PKK/PYD’nin eski eş başkanlarından Salih Müslim, dün çıkartıldığı mahkemece serbest bırakıldı. Afrin’de terör örgütlerine karşı Türkiye’nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekâtı’nı karalamak ve Batı kamuoyunu yanıltmak amacıyla Avrupa ülkelerinde karış karış gezen teröristbaşı Salih Müslim, konferansa katıldığı Prag’da Türkiye’nin talebi üzerine pazar günü Interpol tarafından yakalanmıştı. Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı terör örgütü PKK/PYD’nin eski eş başkanlarından Müslim, dün hâkim karşına çıkarıldı. Müslim’in yaklaşık 40 dakika süren duruşmanın ardından serbest bırakıldığı duyuruldu. Türkiye, Müslim’in iadesi ve geçici tutuklama kararı için Çekya’ya dosya göndermişti. Dosyada, Müslim hakkında Türkiye’de çıkarılan 3 yakalama kararı yer alıyordu. Avrupa ülkelerinde Zeytin Dalı Harekâtı’na ilişkin algı operasyonu yürüten Müslim, daha önce Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Basın Kulübü’nde konferansa katılmış, İngiltere ve İsviçre’de parlamentonun misafiri olmuştu.
 
 
BİGALI: İLİŞKİLERİMİZ OLUMSUZ ETKİLENİR
 
Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı ise Müslim’in serbest bırakılması hakkında “Beklemediğimiz bir karardı. İkili ilişkilerimize ters bir karar almıştır Bu kararın temyizi yok. İkili ilişkilere olumsuz yansıyabilir. Müslim, Çekya’dan çıkabilir” dedi.