26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Trump: Suudi Arabistan'ı korumak için çok para harcadık

Güney Kore'ye gönderdiği THAAD füzelerinin parasını isteyen ABD başkanı Trump bu sefer de Suudi Arabistan'ın ödemelerinden şikayet etti. Reuters haber ajansına konuşan Trump, 'Suudi Arabistan'ı korumak için çok para harcadık. Ancak onlar bizimle adil bir şekilde çalışmadı' dedi.

star.com.tr/ Yaser Emre28 Nisan 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Trump: Suudi Arabistan'ı korumak için çok para harcadık
Perşembe günü Reuters haber ajansına röportaj veren ABD başkanı Trump önce Güney Kore'ye gönderdiği THAAD füzelerinin parasınının ödenmesi gerektiğini söyledi.
 
Konuşmasına Suudi Arabistan ile devam eden Trump, "Suudi Arabistan'ı korumak için çok para harcadık. Ancak onlar bizimle adil bir şekilde çalışmıyorlar" dedi.
 
Seçim kampanyası döneminde de sık sık Suudi Arabistan'a atıflarda bulunan Trump 2015 yılında NBC kanalına verdiği demeçte, "Suudi Arabistan zengin bir devlet. Siyasi ve güvenlik açısından ABD'den aldıkları hizmetlerin karşılığını vermeleri gerekir. Sevsek de sevmesek de içimizde Suudi Arabistan'ı destekleyen insanlar var. Ben buna engel olmam.
Ancak Suudi Arabistan'ı korumak için çok para kaybettik. Karşılığında da hiçbirşey almadık" demişti.
 
Yine seçim kampanyası sürecinde CNN'e konuşan Trump, "Suudi Arabistan'ı İran'dan koruyoruz bize ödeme yapmaları gerekiyor" diye konuşmuştu.