19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Trump’a özel istihbarat birimi

ABD Başkanı Donald Trump’a, Washington’daki “derin devlet” ile mücadelesine yardımcı olması amacıyla özel bir istihbarat birimi kurma planının sunulduğu iddia edildi.

6 Aralık 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
 Trump’a özel istihbarat birimi
The Intercept haber sitesine göre küresel çapta işlediği cinayetlerle bilinen Blackwater savunma şirketinin kurucusu Eric Prince ve eski CIA çalışanı Oliver North, kurulacak özel istihbarat birimine ilişkin birkaç alternatif teklif ile Bezay Saray'a geldi. Teklife göre kurulacak özel istihbarat birimi, ABD’nin resmi istihbarat teşkilatına paralel bir yapı olacak. The Intercept’in konuyla yakından ilişkili kişilere dayandırarak verdiği habere göre plan BeyazSaray’a, Trump yönetimini alaşağı etmeye çabalayan, istihbarat kurumlarında yuvalanmış, düşman “derin devlet” güçleriyle mücadele hedefiyle sunuldu.
 
POMPEO TEKLİFE SICAK BAKIYOR
 
Habere göre kurulacak özel istihbarat birimi, Trump yönetiminin siyasi gündemini yürütmesinde de rol oynayacak. Konuyla yakında irtibatlı ismi verilmeyen eski bir istihbarat yetkilisi, “CIA Başkanı Mike Pompeo, emri altındaki bürokrasiye güvenmiyor, o yüzden gelişmeleri kendisine direkt ulaştıracak böylesi bir yapıya ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı. CIA Başkanı Pompeo’nun söz konusu teklife sıcak baktığı ve Beyaz Saray’ın teklifi kabul etmesine yönelik lobi yaptığı belirtiliyor. Özel istihbarat birimi teklifiyle yakından ilişkili kişilerin şimdiden ABD Başkanı Trump’ın seçim kampanyasına maddi destek sağlayan kişilerle irtibata geçerek, kurulacak birime kaynak toplamayı amaçladığı da iddia ediliyor. (Yeni Şafak)