18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Trump'ın damadı ve danışmanı Kushner artık 'çok gizli' toplantılara katılamayacak

ABD medyası, başkan Donald Trump'ın damadı ve danışmanı olan Jared Kushner'in hakkındaki güvenlik sorgulaması sonuçlanıncaya kadar 'çok gizli' güvenlik toplantılara katılmasına izin verilmeyeceğini duyurdu.

AA28 Şubat 2018 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Trump'ın damadı ve danışmanı Kushner artık 'çok gizli' toplantılara katılamayacak
Beyaz Saray Başdanışmanı ve Başkan Donald Trump'ın damadı Jared Kushner'in gizlilik erişim seviyesinin düşürüldüğü bildirildi.
 
Adlarının açıklanmasını istemeyen, biri Beyaz Saray'da görevli iki yetkili, bir yılı aşkındır "çok gizli/hassas sınıflandırılmış bilgiye" erişim izniyle çalışan Kushner'in bundan böyle daha düşük seviyede gizlilik içeren bilgiye erişim yetkisine sahip olacağını söyledi.
 
Kushner'in gizlilik erişim seviyesinin, Trump'ın Özel Kalem Müdürlüğü görevini yürüten John Kelly'nin, geçici güvenlik izinleri 1 Haziran 2017 tarihinden önce dolan Beyaz Saray yetkililerinin, geçen cuma gününe kadar daimi güvenlik izni edinmediler ise bu yetkilerinin kaldırılması talimatı üzerine düşürüldüğü belirtildi.
 
Beyaz Saray'dan bir yetkili de Kelly'nin talimatının yerine getirildiğini doğruladı.
 
Bu arada avukatı Abbe Lowell, durumun, Kushner'in "başkan tarafından görevlendirildiği çok önemli işini sürdürme kabiliyetini etkilemeyeceğini" söyledi.
 
"Bazı ülkelerin hükümet yetkilileriyle temasları endişe yarattı"
 
Washington Post da Kushner'in bazı ülkelerin hükümet yetkilileriyle temaslarının Beyaz Saray içinde endişe yarattığını yazdı.
 
Gazetenin, konuyla ilgili istihbarat raporlarını bilen eski ve şimdiki yetkililere dayandırdığı haberinde, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, İsrail ve Meksika'daki yetkililerin, Kushner'den ve iş anlaşmalarından nasıl fayda sağlayabileceklerini özel olarak tartıştıkları savunuldu.