19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Türbenin yanına kumarhane yapıyorlar

Kıbrıs Girne'de, bir türbenin yanına inşa edilen kumarhane tepki çekiyor.

28 Eylül 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Türbenin yanına kumarhane yapıyorlar

Manevi Havama Dokunma Platformu üyeleri geçtiğimiz hafta KKTC Cumhuriyet Meclisi önünde başlattıkları eylemlerine, bu hafta farklı bir boyut kazandırarak KKTC Başbakanlık Binası önünde çadırlar kurarak devam ediyor.

BAŞBAKANLIK ÖNÜNDE ÇADIR

Son zamanlarda özellikle Girne bölgesinde yaşanan çevre felaketine son vermek, tarihi, kültürel ve manevi değerleri korumak, betonlaşmış sahillere dur demek adına başlattıkları  imza kampanyası vatandaşların yoğun katılımıyla internet üzerinden devam ederken, yetkililere sesini duyurmak adına platform üyeleri KKTC Başbakanlık Binası önünde çadır eylemlerine başlattı.

VATANDAŞLARDAN DESTEK TALEP EDİLİYOR

Çadırlara gelecek vatandaşlara platformun kuruluş amacı aktarılacak. Yetkililerden öncelikli talepleri olan Hz. Ömer Türbesi yanında inşaatı devam eden kumarhaneli otel inşaatının durdurulması ve diğer yapılması planlanan kumarhaneli otel inşaatlarına izin verilmemesi yönünde bir adım gelmeyince kadar devam edilecek. Vatandaşlardan da yapacakları eylemlerine destek talebinde bulunacak.

İMZA KAMPANYASI

Manevi Havama Dokunma Platformu, konu ile ilgili imza kampanyası başlatırken, '#dokunma #istemiyoruz #çevrefelaketi #sonbulsun' başlıklarıyla Twitter'da da kampanya yürütüyor.