25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Dünya basınının gözü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen törenlerdeydi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yapılan etkinlikleri BBC, CNN ve Al Jazeera gibi dünyanın en büyük medya organları tarafından birinci haber olarak görüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki tören alanına gelişini canlı veren BBC, inanılmaz bir görüntüyü ekrana getirdi.

16 Temmuz 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:

Başta İstanbul ve diğer şehirlerde milyonların sokağa döküldüğü gün, Türkiye ve dünya medyasında ilk haber oldu. Canlı yayına geçen BBC, tören alanının muhteşem bir görüntüsünü ekrana getirdi. BBC, ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tören alanına varışını da naklen verdi.

'DEV MİTİNG' DİYE SERVİS ETTİ

'15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne akın edenleri manşetine taşıyan BBC, 'Türkiye'deki darbe girişiminin yıldönümünde dev miting' başlığını kullandı, manşete ellerindeki Türk bayraklarını sallayan kalabalığın fotoğrafı eşlik etti.

Gelişmeleri canlı blogla aktaran BBC'nin Türkçe edisyonu ise, köprünün Anadolu yakasının milyonlarca kişiyle dolduğunu ve insanların akın akın köprüye geldiğini bildirdi. BBC'ye konuşan Zübeyde Kaynak, "Tüylerimiz bugün burada olduğumuz için diken diken" dedi.