23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

NATO, Türkiye'ye muhabere ve bilgi sistemleri sağlayacak

Türkiye ile Tunus arasında 2013'te imzalanan 'Ormancılık ve Su Alanında İşbirliği Anlaşmasının Onaylanması Hakkındaki Karar' Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

AA15 Şubat 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
NATO, Türkiye'ye muhabere ve bilgi sistemleri sağlayacak

Anlaşmaya göre, Türkiye ile Tunus, doğal kaynakların ve su kaynaklarının korunması, geliştirilmesi ve yönetimi, çölleşme ve kuraklıkla mücadele, erozyon kontrolü, mevcut ormanların korunması ve rehabilitasyonu için bilgi, deneyim ve teknoloji paylaşımı için iş birliği yapacak. Anlaşma, 5 yıl süreyle yürürlükte kalacak.

NATO ile anlaşma

Ayrıca, "Türkiye ile NATO Muhabere ve Bilgi Ajansı Arasında Muhabere ve Bilgi Sistemleri Hizmetlerine İlişkin Hizmet Destek Anlaşmasının Onaylanması Hakkındaki Karar" da Resmi Gazete'de yayımlandı.

Milli Savunma Bakanlığı ile NATO Muhabere ve Bilgi Ajansı arasında 13 Haziran 2017'de imzalanan anlaşmada, NATO'nun Türkiye'ye muhabere ve bilgi sistemleri sağlamasına dair hükümleri ve prosedürler yer aldı.

Anlaşma, uygun olduğunda, NATO içinde muhabere ve bilgi sistemleri faaliyetlerinin birlikte çalışabilirliğini, uyum ve tutarlığını geliştirmek amacıyla Türkiye'nin muhabere bilgi sistemleri destek kabiliyetleri ile NATO'nunkiler arasında iş birliğini teşvik etmeyi amaçlıyor.