25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Türkiye'nin S-400 hamlesi Trump'ı harekete geçirdi

ABD Başkanı Donald Trump yönetiminin, Rusya’nın S-400 füzelerini Türkiye’ye satabileceğine yönelik çıkan haberleri mercek altına aldığı öğrenildi.

25 Mart 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Türkiye'nin S-400 hamlesi Trump'ı harekete geçirdi
Alınan bilgilere göre görüşmelerde 16 Nisan’daki Anayasa değişikliği konusunun da gündeme geldiği belirtilirken Washington yönetimi, bir süredir Rusya ile Türkiye arasında gündemde olan S-400 füzelerine yönelik haberleri mercek altına aldı. Washington yönetimi, S-400 füzelerine yönelik gelişen durumu, “blöf” olarak değerlendiriyor. Bu süreçte özellikle PYD konusunda Ankara ve Washington’ın farklı noktalarda duruyor olması nedeniyle bu sürecin bir tür, “müzakere yöntemi” olarak kullanılmış olabileceğine dikkati çeken ABD’li yetkililerin, birkaç yıl önce Türkiye’nin uzun menzilli füzeyi Çin’den alacağına yönelik açıklamalarına rağmen füze alımından vazgeçtiğine işaret ettikleri öğrenildi.
 
Alınan bilgilere göre görüşmelerde FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi süreci de ele alındı. Bu konuda ABD yönetiminin sürecin hukuki olduğuna yönelik değerlendirme yapmak dışına çıkmadığı öğrenilirken, bu değerlendirmelerin, iadenin kısa ve orta vadede mümkün olmadığı görüşünü güçlendirdiği yorumları yapıldı.(Milliyet)