20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Üç ayrılıkçı milletvekili Fransa Meclisinde

Fransa'da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un kurduğu Cumhuriyet Yürüyüşü Hareketinin zaferiyle sonuçlanan genel seçimlerde Fransa tarihinde bir ilk gerçekleşerek Korsika Adası'nın bağımsızlığını savunan üç ayrılıkçı aday, milletvekili seçilmeyi başardı.

AA19 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Üç ayrılıkçı milletvekili Fransa Meclisinde

Seçimin resmi olmayan sonuçlarına göre, şimdiye kadar Ulusal Meclise girmeyi başaramayan "Pe a Corsica" (Korsika İçin) partisinin üç adayı milletvekili seçildi.

Böylece, Korsika Adası'nın bağımsızlığı için mücadele eden ve ayrılıkçı fikirleri savunan Michel Castellani, Jean-Felix Acquaviva ve Paul-Andre Colombani partilerini Ulusal Mecliste temsil etme hakkı kazandı.

Akdeniz'de bir ada olan 330 bin nüfuslu Korsika, İtalya'ya bağlı Sardunya Adası'nın kuzeyinde bulunuyor.

Fransa'ya bağlı Korsika Adası 1960'lardan bu yana bağımsızlığını kazanmak için mücadele veriyor. Aynı zamanda Napolyon'un doğduğu yer olarak bilinen ve iki bölgeden oluşan Korsika, 1735'te bağımsızlığına kavuşmuş ancak Versailles Antlaşması ile 1768'de Fransızların eline geçmişti.

Korsika'da bağımsızlık için savaşan çeşitli örgütler de mevcut. 1960'larda başlayan birçok ayrılıkçı hareketin birleşmesi sonucunda doğan Korsika Ulusal Kurtuluş Cephesi, bugün hala adanın bağımsızlığı için mücadele ediyor.