25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Yüzbinlerce Barcelonalı mülteciler için sokağa döküldü

İspanya'nın Barcelona şehrinde düzenlenen eylemde yüzbinlerce kişi, Suriye gibi savaşların yaşandığı bölgelerden ülkeye daha fazla mülteci getirilmesi için eylem düzenledi.

M.Emin Üçer / Star20 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Yüzbinlerce Barcelonalı mülteciler için sokağa döküldü

İspanya'nın Özerk Katalonya bölgesinin en büyük şehri Barcelona'da yaşayan çok sayıda insan, Suriye gibi savaşın yaşandığı bölgelerden daha fazla mültecinin ülkeye girişine izin verilmesi için bir eylem düzenledi.

İspanya'nın 2 yılda 17 binden fazla mülteciyi ülkeye kabul etmek için söz verdiğini, fakat sözünü tutmayarak yalnızca 1100 tane mülteciyi kabul ettiğini belirten protesto yetkilileri, savaşta zarar gören insanlara sahip çıkmanın bir insanlık görevi olduğunu belirterek sözünü tutmayan İspanya hükümetini suçladılar.

 

 

İspanyol hükümetine daha fazla sayıda mülteci girişine izin vermesi için yapılan eyleme en ön safta destek verenler arasında Barcelona belediye başkanı ve bir çok ünlü kişi de var.  

İspanya hükümet yetkilileri, sığınmacı yanlısı bir çok pankartın da taşındığı protestoya 160.000 kişinin katıldığını belirtti. Yerel kaynaklar ise 300.000 civarında insanın protestoya katıldığını iddia ediyor.