18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

20 ilçede 90 bin kişiye iftar

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı süresince 20 ilçede toplam 90 bin kişiye iftar verecek. Her ilçede animasyon, jonglör, Hacivat-Karagöz ve illüzyon gösterileri de sahnelenecek.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
20 ilçede 90 bin kişiye iftar

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bu yıl Ramazan ayı etkinliklerini 20 ilçeye yaydı. Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından organize edilen etkinlikler kapsamında her ilçede ayrı iftar sofraları kurulacak. Ramazan ayı boyunca toplamda 90 bin Balıkesirli, Büyükşehir Belediyesi’nin iftar sofralarında orucunu açacak. İftar programlarının yanı sıra her ilçede animasyon, jonglör, Hacivat - Karagöz oyunları ve illüzyon gösterileri sahnelenecek.

HALKIMIZI BEKLİYORUZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Ramazan ayının tüm İslam alemine barış ve huzur getirmesi dileğinde bulunurken, “Af, mağfiret ve bereket ayı olan, ‘Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen Ramazan’a kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz” dedi. Kafaoğlu, “Manevi duyguların yoğun bir şekilde yaşandığı on bir ayın sultanı Ramazan ayına kavuştuk. Bu ayda insanlar tuttukları oruçlarla hem bedenlerinin şükrünü yapmış hem de aç ve yoksulların halini daha iyi anlamış olurlar. Bu nedenle Ramazan paylaşma ve dayanışmaya vesile olan bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’ni bulunduran Ramazan Ayı’nın Balıkesir’imize, ülkemize ve İslam Alemi’ne hayırlar getirmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.  Aynı zamanda bir paylaşma ayı olan Ramazan’da yaklaşık 90 bin hemşerimizle birlikte oruç açacağız. Tüm halkımızı etkinliklerimize ve iftar sofralarımıza bekliyoruz” diye konuştu.